tirsdag 6. september 2011

Enda en GOD høstfølelse.

Er du så heldig som meg at du har plommer i hagen?
Da kan du lage plommepai, det er enkelt og kjempegodt en sen høstkveld.

Plommepai.
Paibunn:  60 g smør                   
2,5 dl hvetemel
1 dl melis
100g kesam

Fyll: 1 liter plommer
1,5 dl sukker
2 egg
2 dl fløte
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du: Smuldre margarin og mel. Bland melis og kesam og kna sammen til en smidig deig.
Kjevle deigen ut og kle en 26cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200g i 10 minutter. Avkjøl.
Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene. Stek paien ferdig ved 180g i ca 45 min.
Så er det bare og nyyyyyte:)




Her blåser og reiner det så høstfølelse mangler ikke her i stua.
Håper alle får en fin kveld.
Klem fra meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar